Ved en alkoholbehandling skal du også tænke på de andre

08 January 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Du er der for dig selv først og fremmest, når du er til en alkoholbehandling, om det så er en større eller mindre omgang, og om du er der for første gang, eller du er holdt op med at tælle dem.

Som man kommer i bedring, kan man bedre holde hovedet oven vande og have mere overskud, så man kan hjælpe de andre i terapi og så videre.

Men man skal huske sig selv i den ligning først og fremmest, for man er selv en patient, der er i bedring, og man kan som bekendt ikke hjælpe andre, hvis man ikke kan hjælpe sig selv, selvom man har de bedste intentioner om den slags.

Desværre findes der også de dårlige intentioner, som bevidst eller ubevidst kan dukke op som den velkendte djævel på ens skulder, og den skal man forsøge at ignorere, selvom det kan være svært.

image

Alkoholbehandlingen skal du tage med dig

Man kan måske finde sig selv bagefter til en komsammen – enten lang tid efter behandlingen eller kort tid efter – hvor man tænker, at man sagtens kan være blandt folk, der drikker.

Hvis det er tidligt efter, så tænker man måske, at man ikke selv tør røre alt det alkohol, men der er en tørlagt alkoholiker der, som du kender, hvor du tænker, det kunne være sjovt at se sådan en type blive fuld, når du ikke kan.

Eller det er lang tid efter, du har været i behandling, så du sidder sammen med en ædru alkoholiker, hvor du beslutter, at siden I støtter hinanden, så kan I også støtte hinanden i at få en drink sammen.

Men kan se det for sig i sjove øjeblikke, og det er måske givetvis også, men det har så vidtrækkende konsekvenser – og når man så endda selv tager andre med i dynget.

Det kan man ikke være bekendt.

More articles