Tag et truckcertifikat og bliv bedre stillet i jobsøgningen

20 June 2022 Camilla Skøtt

editorial

Vil du gerne udvide dit CV med yderligere kompetencer, kan du overveje at tage et truckcertifikat. Læs med og bliv klogere på området her.

Med et truckcertifikat kan du køre gaffeltruck eller gaffelstabler, og det er en god ting at have på dit CV, hvis du leder efter et job inden for lager og logistik. Der findes et par forskellige typer af gaffeltruckcertifikater, og du kan få dem fra folkehøjskoler, handelsskoler eller endda online. Det vigtigste er at sikre sig, at certifikatet er fra en anerkendt kilde.

Når du har dit certifikat, vil du kunne finde arbejde i en række forskellige industrier, der bruger gaffeltrucks. Det omfatter alt fra lagerhuse og fabrikker til byggepladser og landbrugsvirksomheder. Og hvis du leder efter et job i en af disse brancher, vil et certifikat for gaffeltrucks give dig en fordel i forhold til konkurrenterne.

truckcertifikat

Hvad kræver det at få truckcertifikat?

Vil du gerne have et truckcertifikat, er der mange steder i landet, du kan tage det. Når du har fundet et kursus, er det blot et spørgsmål om at gennemføre det og bestå prøven. Og det er det hele! Du vil derefter kunne tilføje gaffeltruckfører til din liste over færdigheder og kvalifikationer.

Der findes mange uddannelsesinstitutioner i Danmark, hvor du kan tage certifikatet. For eksempel EUC. Prisen for kurset ligger på ca. 3.500 kr., men varierer fra sted til sted.

Certifikatet er gyldigt i fem år, hvorefter du kan tage en ny prøve for at forny det.

Så kort og godt – hvis du leder efter en måde at forbedre din beskæftigelsesegnethed og gøre dig selv mere salgbar på, er det en god mulighed at få et gaffeltruckcertifikat. Det er overkommeligt, det er ikke alt for tidskrævende, og det kan give dig et reelt forspring på arbejdsmarkedet. Så hvad venter du på? Kom i gang i dag!

More articles