Skal du male selv, eller bør du bruge en faglært?

18 March 2021 Camilla Skøtt

editorial

Skal boligen males, og kan du ikke helt finde ud af, om du skal gøre det selv, eller om du hellere skal investere i en fagmands professionelle hænder? Det forstår vi godt. Men er det virkelig så let at male, som vi går og bilder os ind? Det tager vi et kig på i denne artikel, så læs med, og bliv klogere.

For at få greb om det der med at male – om det er svært eller ej – har vi talt med en maler i Ishøj, der har et ret enkelt svar: Nej, det er ikke svært. Ikke hvis du ved, hvad du gør.

Og ja, sådan er det jo med de fleste ting. Så når du skal vurdere, om du vil male selv, bør du altså overveje, om du ved, hvad du gør. Gør du det? Ved du, hvilken maling du bør bruge? Har du det rigtige udstyr? Forstår du at male med den rette teknik?

Kan du svare ja til ovenstående spørgsmål, så er det bare at kaste dig ud i projektet. Alternativt kan du med fordel overveje at få en professionel til at gøre det for dig.

Søg vejledning

Hvis du alligevel beslutter dig for at gøre det selv, og du ved, at du ikke er helt sikker i alle elementerne, så kan du med fordel søge gode råd og vejledning. Spørg dig for hos din lokale farvehandler. Gå på nettet og søg på emnet. Og sidst men ikke mindst – i hvert fald ifølge maleren – spar ikke på udstyret. 

Hvis resultatet skal være i orden i sidste ende, er det essentielt, at du vælger udstyr af god kvalitet. Ellers risikerer du, at der sidder hår fra malerrullen i væggen eller noget andet irriterende, du bliver træt af at kigge på. Og ja – når du alligevel skal bruge penge på udstyr, kan du overveje, om du skal bruge lidt flere og så få en maler med i købet.

More articles