Hjælp din misbrugsramte nære med et ophold på et misbrugscenter

23 November 2018 Astrid Pedersen

editorial

Misbrug og afhængighed kan ramme os alle – men nogle mennesker er mere udsatte end andre. I særdeleshed mennesker, som har været udsat for svigt og andre traumatiske episoder i løbet af deres opvækst, og mennesker, som har tilbragt deres barndom i en misbrugsramt familie, er ofte mere tilbøjelige til selv at udvikle et misbrug. Om det er af alkohol, hash, hårde stoffer (så som kokain, amfetamin eller heroin) receptpligtig medicin eller måske sex eller gambling, kommer på så vidt ud på eet – de mekanismer, som skaber en afhængighed, skelner ikke imellem de forskellige former for substanser. Og et misbrug er et misbrug, uanset hvordan man vender og drejer det.

Få bugt med afhængigheden – book et ophold på et misbrugscenter

Hvis en person i din nærmeste omgangskreds – for eksempel en ven eller en kollega – eller måske et af dine familiemedlemmer er ramt af et misbrug, bør du tage omgående affære. Det er de færreste mennesker, som selv kan vriste sig ud af afhængighedens kløer på egen hånd. Der er i de fleste tilfælde behov for såvel professionel hjælp som opbakning fra venner og familie. Og selv om det kan være svært at konfrontere en misbrugsramt med vedkommendes problem, er det ofte ved denne konfrontation, at man kan tage det første skridt til at få vendt skuden.

Man bør dog være obs på, at der skal foreligge en klar plan for det videre forløb, efter at man har konfronteret den misbrugsramte. Ellers risikerer han eller hun at synke tilbage i misbruget – denne gang med skammen og skyldfølelsen som ekstra demotivator. Hvis du virkelig ønsker at hjælpe din ven eller dit familiemedlem, kan du arrangere et ophold på et misbrugscenter, hvor vedkommende kan få en professionel og kompetent behandling af sit misbrug. Hos Behandlingscenter Stien anvendes Minnesota modellen som basis for en effektiv afvænning.

Kontakt behandlingscenter-stien.dk for mere information.

More articles