Gør tøjet unikt med strygemærker

24 June 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er nok mest børnetøj, som man pryder med strygemærker, men det er der heller ikke noget i vejen for at gøre.

Det er som sådan en videreførelse af de lapper, som man måtte sætte på tøjet på børnenes tøj, når de havde skrabet huller på især knæene, men det kunne også være på albuerne, når børnene var ude at lege.

Man havde ikke altid råd til at købe nyt tøj så tit, så man måtte lappe det, som man havde, og det var ikke altid i den samme farve som tøjet, så man måtte nøjes med det stykke stof, som man nu lige havde ved hånden – også selvom det var en stærk kontrastfarve.

Og det kunne ses.

Selv hvis tøjet var ved at mørne i stykker, og man ikke kunne sy det sammen længere, så forsøgte man at lappe det med lapper, så det kunne holde længere.

Nu er det blevet en hel industri med de strygemærker!

Strygemærker er blevet et stort hit

Man blev i gamle dage set lidt skævt til, hvis man rendte rundt i tøj med lapper, da det så viste, at ens forældre ikke havde så mange penge at gøre godt med.

For at gøre barnet glad, så kunne man finde på at sy små mærker eller motiver ind i den lap, så lappen trods alt så sjov ud eller havde personlighed.

Det blev senere til en industri, hvor man kunne købe den slags lapper, så det pludselig var populært at have den slags.

Nu om dage er det blevet ind igen, og man kan få meget detaljerige strygemærker, som der har mange forskellige motiver på sig.

Man kan sætte et enkelt på tøjet, eller man kan fylde det op alt efter, hvad man er til.

Sådan kan noget tidligere upopulært gå hen at blive populært.

More articles