Forskellige typer ventilation til dit hjem

30 September 2021 Steffen Hansen

editorial

Ens hjem er mere behageligt at være i, hvis luften er frisk, en god temperatur og fyldt med ilt. Men hvad kan du købe af ventilation, for at opnå netop dette? Det kommer vi ind på i dette indlæg.

Køb en luftrenser

Den første og måske mest populære løsning i dag, er at man køber en luftrenser. En luftrenser er et apparat, som man kan købe, der kan stå på gulvet og filtrere luften i et rum. Kort fortalt, så bruger den det luft der er i rummet, kører det igennem dens system og sender det ud på den anden side, hvor dårlige partikler er fjernet, det er afkølet og lækkert og friskt.

Der findes flere forskellige luftrensere på markedet, som er lavet til forskellige størrelser rum, og med forskellige formål. For at lære mere om hvilken du skal købe, og hvilken type filter der skal være i den, så kan du besøge billigfilter.dk.

Installer et ventilationssystem

Bor du i et hjem, hvor det er tilladt for dig, at lave et hul i væggen. Så kan du få et ventilationssystem installeret. Grunden til, at du skal kunne lave et hul i væggen er, at det skal være muligt, at koble en “skakt” på, hvor der kan rende luft igennem. Et ventilationssystem bytter nemlig aktivt luften i dit hjem ud med frisk luft, som bliver suget ind udefra.

Ventilationssystemer er ikke lige så nemme at installere, som hvis man blot køber en luftrenser, men forskellen er, at man ikke genbruger luften der allerede er, men udskifter luften i stedet for. Derfor kan man potentielt få helt frisk luft, som hvis man luftede ud i et rum, blot hvor det sker løbende hele tiden.

I et ventilationssystem kan man også få indbygget et filter, som kan sortere de dårlige partikler fra, så luften er så frisk som muligt.

More articles