Få tandbehandlinger på lokal klinik i Søborg

19 August 2022 admin
image

editorial

Det er vigtigt at passe godt på det blivende tandsæt. Det skal nemlig holde i mange år – ja, faktisk resten af dit liv. Derfor er det vigtigt at du besøger din tandlæge mindst en gang – og helst to gange – om året.

Hvori består en tandlægeundersøgelse?

En tandundersøgelse består normalt af en visuel undersøgelse af tænder og tandkød, en vurdering af patientens bid og nogle gange røntgenbilleder. Tandlægen eller tandplejeren renser også tænderne og giver instruktioner om mundhygiejne. Regelmæssige tandlægebesøg er vigtige, fordi de kan være med til at forhindre, at der opstår problemer, eller opdage dem tidligt, når de er lettere at behandle.

Skulle der være opstået det der kaldes rodbetændelse eller rodspids betændelse i en af dine tænder, kan du opleve dette meget smertefuldt. Her er det vigtigt at komme hurtigt af sted til tandlægen, så han eller hun kan udføre en rodbehandling.

Tandlæge, tandlægeklinik, behandlinger

Hvordan foregår en rodbehandling?

En rodbehandling er en tandbehandling, der bruges til at behandle huller i tænderne. Den indebærer, at det inficerede væv fjernes fra tanden samt nerve og blodkar. En rodbehandling kan også bruges til at behandle en tand med bylder.

Tandlægen bedøver først din mund med en lokalbedøvelse. Derefter borer han/hun et hul i toppen af tanden for at fjerne det inficerede væv. Nerven og blodkarrene vil også blive fjernet. Tandlægen renser og forsegler derefter tandens inderside.

Hvad er et tandimplantat?

Et tandimplantat er en metalsøjle, der er kirurgisk implanteret i kæbeknoglen for at støtte en falsk tand eller en protese.

Tandimplantater kan være nødvendige, hvis din tand er knækket fra rod til krone – noget der desværre ofte sker efter en rodbehandling, idet fjernelse af nerven svækker tanden, så den nemmere knækker eller flækker. Implantater bruges også til at støtte aftagelige proteser, hvilket gør dem mere sikre og komfortable.

Få en professionel rodbehandling – bestil tid på tandlaegernesoeborg.dk.

More articles