Få hjælp til at vælge det rigtige brygudstyr

04 May 2021 Lotte Hindsberg

editorial

At vælge det forkerte brygudstyr, kan ende med at være en kedelig–  for ikke at sige dyr – affære. For ikke alene skal du ud og finde et nyt brygudstyr, men det kan også have spoleret din ølbrygning og din lyst til at brygge øl i det hele taget. Derfor er det en god ide at få råd og vejledning, så du er sikker på at få det helt rigtige. 

Det skal være et brygudstyr, der ikke er for stort, men heller ikke så lille at du skal ud og finde et nyt om kort tid. Der skal være plads til at eksperimentere, samtidig med at det passer til brygning af din ynglingsøl. 

Du kan med fordel få ALBRYG til at hjælpe dig med at finde det helt rigtige brygudstyr, der passer til dine behov.

Valg af brygudstyr

Er du nybegynder indenfor ølbrygning er der ingen grund til at bruge en masse penge på brygudstyr. Det er muligt at købe et startskit, som gør det muligt at brygge øl og finde ud af, om det er en hobby der passer til dig, uden at du har skulle investere en mindre formue i brygudstyr og ingredienser.

Du har også mulighed for at afprøve det ved at tage et ølkursus. Det tager omkring en eftermiddag og aften at lære at lave en god basisøl og det foregår under hyggelige omgivelser. Som regel for du den bryggede øl med hjem, så husk at sikre dig at du har arrangeret transport. Det er noget besværligt at have 20 liter øl med i bussen.

Der findes også mange andre kilder til viden om ølbrygning. Der findes et utal af bøger, der beskriver de forskellige typer af øl og på internettet kan du finde mange videoer, der kan vise dig det skridt fra skridt. Butikkerne der sælger ingredienser til ølbrygning, er også et godt sted at søge viden.

More articles