Få den rette hjælp til at standse dit misbrug

07 December 2021 Astrid Pedersen
image

editorial

Føler du at du er ved at miste grebet om din tilværelse, og er dit alkohol forbrug eskaleret inden for de seneste måneder? Så har du med stor sandsynlighed udviklet et afhængigheds betinget misbrug, eller er godt på vej til det.

Du bør handle hurtigt hvis chancen for at rette op på dit liv ikke skal gå tabt. På et tidspunkt vil du nemlig være kommet så langt ud i tovene at du ikke længere vil have den selverkendelse der skal til for at gøre noget ved dit problem.

Faktisk vil du med stor sandsynlighed ikke være i stand til at erkende at du har et problem, hvis misbruget når at få godt fat i dig. Og så er det at du ender med at miste alt hvad der betyder noget for dig – inklusive dig selv.

Hvordan bryder jeg den onde cirkel og kommer ud af mit misbrug?

Hvis du er fast besluttet på at lægge flasken på hylden bør du opsøge professionel hjælp hertil. Det kan ikke anbefales selv at forsøge sig med afvænning på egen hånd.

Kvitter du sprutten cold turkey løber du en alvorlig helbredsmæssig risiko. Det at holde op med at drikke fra den ene dag til den anden kan nemlig afstedkomme ganske alvorlige alkoholabstinenser som på ingen måde tåler sammenligning med almindelige tømmermænd.

image

Du vil i dagevis være plaget af feberlignende kulderystelser og smerter i krop og hoved, lige som du kan få kvalme og voldsomme opkastninger. Alkoholabstinenser er ofte ledsaget af delirium og svær depression. Og så kan alkoholabstinenser være direkte livsfarlige på grund af risikoen for dehydrering.

Lad et professionelt misbrugscenter hjælpe med alkoholafvænning

Du kan i stedet med stor fordel tjekke ind på et behandlingscenter med speciale inden for behandling af alkoholmisbrug. Hos Behandlingscenter Søby Park kan du, foruden gratis alkoholrådgivning, få tilbudt et behandlings forløb med indlæggelse. Du kan læse mere på behandlingscentersoebypark.dk

More articles