En behandling er mere end antabus

10 June 2022 Lotte Hindsberg

editorial

I relativt gamle dage, tilbage i 1950erne, blev antabussen opfundet af to danskere og vi troede at det var et vidundermiddel, som ville løse problemerne med et overforbrug af alkohol. Spiser man en antabuspille, kan man ikke drikke alkohol uden at blive voldsom syg. 

Derfor er det et effektivt middel til at hjælpe med den fysiske del af afhængigheden. Men et misbrug og det gælder alle former for misbrug er langt mere end blot den fysiske del. Der er også den mentale del og den er ofte den svære del. Derfor er der lige så meget fokus på den del i dag end tidligere. Det kan du blandt andet læse mere op på https://behandlingscenter-stien.dk.

Misbrugscenter

Den mentale del af behandlingen

Sammen med den fysiske del af behandlingen og den kan både ske i en døgnbehandling, hvor du kommer efter aftale og så via en indlæggelse. Det sidste er typisk kun nødvendigt ved et langvarigt og voldsom misbrug, hvor der skal være styr på afgiftningen. 

Der arbejdes med de årsager der ligger til grund for misbruget. Der kan være mange grunde til at man bliver misbruger fra et for stort festgen, en skilsmisse til en dårlig barndom. Ting der måske aldrig er blevet talt om og behandlet. 

Der er også en stor fokus på tiden efter endt behandling, hvor du skal til at have en dagligdag uden hjælp af alkohol eller stoffer. Her er det ofte at man skal have et helt nyt liv op at stå. Der skal måske findes et job eller søges pension. Det kan være at du skal have hjælp til at finde et nyt hjem. Der skal med stor sandsynlighed også findes nye venner og andre sunde fritidsaktiviteter. Alt sammen noget der kan være svært at klare helt alene. Derfor er der støtte at hente på behandlingsstedet.

More articles