Brug økologisk stof

26 May 2021 Tina Høy

Det er fedt at sy tøj til andre og dig selv og nyde at kreere bukser mm. og have frit slag i, hvad man vil skabe. Når du selv kan sy, har du mulighed for at vælge lige den type stoffer og med de mønstre og farver, du ønsker. Du kan se noget tøj for dig og simpelthen lave det.

Kan du godt lide at sy eller bruge stoffer til andre ting, og går du samtidigt op i miljøet? Du har måske ikke tænkt over, at stof og hensyn til miljøet kan kombineres. Og hvis du har, bør du kigge hos Stofdepotet.

Sy med økologiske tekstiler

Stofdepotet har Økologisk stof. Hvis du vælger deres økologiske stoffer, passer du på miljøet. Har du hørt om GOTS? Det er en standard, der er kendt i hele verden, inden for økologiske tekstiler. Her defineres krav til miljøhensyn og sociale forhold i hele produktionskæden – og det er vigtigt, når man tænker på, hvad vi har hørt om inden for tøjproduktion under slavelignende forhold, børnearbejde osv. GOTS har krav til økologisk produktion. 

Når tekstiler skal godkendes som økologiske, skal de indeholde mindst 70% økologiske fibre. Der er krav om, at farvestoffer og andre tilsætningsstoffer overholder miljø- og sundhedsrelaterede standarder. 

De tekstilproducenter, der vil have deres tekstiler godkendt som økologiske, kontakter et af GOTS certificeringskontorer, der kontrollerer, at standarderne overholdes. 

Stofdepotet har også økotex metervarer, men det er ikke økologi. Men mange andre af deres metervarer er deciderede økologiske. 

Billige stoffer hos Stofdepotet 

Hvis du søger billige stoffer, er Stofdepotet også stedet at kigge, da de dagligt får nye metervarer og derfor sælger ud af ældre stoffer. Især jeysey-stof kan du få billigt. De har mulighed for at købe gode partier i både ind- og udland, og derfor har du mulighed for at prøve noget nyt til en lav pris.

More articles