Blød og velsmagende banankage

11 February 2019 Maria Laugesen

editorial

Banan er en helt fantastisk ingrediens til bagværk. Den har en sød og mild smag, som tilfører retten en naturlig sødme uden tilsat sukker. Dens bløde konsistens gør både, at den er nem at mose og arbejde med, men også at den giver masser af fugt til bagningen. Derfor får man den karakteristiske bløde, svampede konsistens, når man anvender bananer i sine bagværk. Frugten kan anvendes i et utal af forskellige opskrifter, men en af klassikerne er den lækre banankage. Her møder den traditionelle bradepandekage en genial kombinationen af banens sødme og bløde konsistens samt chokoladens bitterhed og crunch. Et guddommeligt match, som bare aldrig slår fejl.

Banankager egner sig rigtig godt til mange forskellige anledninger. Det kan for eksempel være, når du vil forkæle familien eller gæsterne med et stykke kage til dessert eller eftermiddagskaffe, eller måske hvis børnene skal have kage med i skole til fødselsdag eller kagesalg. Fordelen ved banankage er nemlig, at den er utrolig nem at lave, og at den stort set aldrig slår fejl. Den består nemlig af få ingredienser: de klassiske bageingredienser som æg, hvedemel, bagepulver, smør og lidt sukker – som de fleste af os allerede har stående i køkkenet – samt modne, lækre bananer og halvmørk chokolade. Der er ingen avancerede metoder eller tilbehør involveret i bagningen. Blot et piskeris, en skål, en bradepande og en ovn, og så er du godt på vej!

Hvis du står og mangler en lækker opskrift på banankage, så kan du besøge Kogebogen.dk. De har masser af skønne forslag, og gennem brugernes kommentarer og vurderinger kan du nemt finde frem til den helt rigtige for dig. Og så kan du ovenikøbet se billeder af både processen og det færdige resultat, så du har noget at gå efter. Så er du klar til at kaste en banankage klar til eftermiddagskaffen!

More articles