Billigere og mere miljøvenlig opvarmning af bolig med varmepumpe

03 September 2018 Astrid Pedersen
image

Når hjemmet skal gøres energibesparende og miljørigtigt – måske som et led i hele familiens grønne omstilling – er det oplagt at kigge på, hvor varmen kommer fra. Det er nemlig langt fra de fleste konventionelle opvarmnings metoder, som er lige energi effektive eller miljøvenlige. Faktisk kan din høje elregning sagtens skyldes dine gamle elpaneler, som du bruger til at opvarme dit hus med om vinteren. Eller du har høje omkostninger ved dit gamle oliefyr, som efterhånden ikke længere er så effektivt, og kræver en del vedligeholdelse.

Skift din eksisterende varmekilde ud med en effektiv varmepumpe, og spar penge

I begge tilfælde er der med stor sandsynlighed penge og spare – og en ganske betragtelig miljømæssig gevinst at hente – ved at skifte fyret eller elpanelerne ud med en moderne varmepumpe. Med en varmepumpe kan du skære helt op til firs procent af din samlede varmeregning på årsbasis. Da der samtidig ydes tilskud til etablering af den miljøvenlige varmepumpe, vil den øjeblikkelige udskrivning ikke være så forfærdeligt høj – og den vil have tjent sig selv ind i løbet af ganske få sæsoner.

Styrk dit indeklima med en varmepumpe

Dertil kommer, at de fleste varmepumper af nyere dato ikke bare ukritisk pumper varme ind i dit hjem. Langt de fleste modeller af Panasonic varmepumper er forsynet med et nano filter, som neutraliserer diverse partikler i luften fra støv, pollen og forurening samt mikroorganismer i form af bakterier, vira, svampesporer og andre sygdoms- og allergifremkaldende faktorer. Dette giver et meget behageligt og sundere indeklima til dig og din familie. Der ud over er en intelligent varmepumpe fra Panasonic udstyret med en regulator i form af det særlige autocomfort system, ved hjælp af hvilket varmepumpen registrerer indeklima og temperatur, og automatisk skifter til energibesparende tilstand, når der ikke er mennesker i rummet.

Du kan læse mere om de moderne og energi besparende Panasonic produkter på gramenergi.dk

More articles