Værd at vide om vinduespudserudstyr

23 May 2022 Lotte Hindsberg

editorial

Har du ikke lyst eller råd til at bruge en professionel vinduespudser, er det en god ide at vide, hvordan du selv kan pudse dine vinduer, og hvilket udstyr du skal bruge for at få et resultat, der minder om det, en professionel vinduespudser får. 

For at få det bedste resultat skal du bruge en god skraber, en indvasker og viskestykker. I sidste tilfælde brug gamle. De fnugger ikke og derfor giver de det bedste resultat når du skal tørre efter. Du kan læse mere på https://www.rengros.dk/vinduespudsning.

Vinduespudserudstyr

Brug den bedste vaskemiddel

Når du skal vaske dine vinduer er det vigtigt at du bruger det rigtig vaskemiddel. Er vinduerne ekstra beskidte er det en god ide at vaske dem mindst to gange. 

En god opskrift er:

 

  • 5 liter koldt vand
  • 1 spsk. opvaskemiddel
  • En halv hætte salmiakspiritus

 

Er der meget kalk i dit vand, så køb vand eller brug vand fra en regnvandstønde og er det ikke muligt, så tilsæt i stedet en smule eddike. 

Hvor tit skal du vaske dine vinduer?

Hvor tit du skal vaske dine vinduer afhænger ofte af hvor du bor. Bor du ved siden af en trafikeret vej, skal du nok vaske dine vinduer ofte. Bor du på landet, hvor der ikke er så meget trafik, kan du nok slippe af med at gøre det en til to gange om året.

Bor du derimod op af en trafikeret vej skal du regne med at du skal rengøre dine udvendige vinduer et sted mellem tre til fire gange om året. 

Hvor tit du skal vaske dem indendørs, afhænger af hvor tit du laver mad og hvor god du er til at bruge din emhætte og ellers lufte ud.

Du kan i princippet vaske dine vinduer i alle former for vejr, du skal dog være hurtig i solskin, da vandet hurtig fordamper.

More articles