Værd at vide om håndværkerfradrag
Måske har du hørt om håndværkerfradrag, og undret dig over hvad dette begreb egentlig dækker over. Der kan også være stor forskel på størrelsen af et håndværkerfradrag samt hvilke områder som er dækket af dette fradrag. Dette afhænger meget at den siddende regering samt konjunkturerne på markedet, og beskæftigelsen inden for området.
Her i 2020 er håndværkerfradraget opdelt i to forskellige størrelser: En der retter sig imod faglært håndværker arbejde så som murer, tømrer, snedker eller malerarbejde, og en som relaterer til fradrag i forbindelse med professionel rengøring af din private bolig eller pasning af dine børn.
Kan jeg få håndværkerfradrag?
Hvis du ønsker at benytte dig af professionel og faglært arbejdskraft i forbindelse med renovering af din bolig vil du med stor sandsynlighed kunne opnå håndværkerfradrag op til et vist beløb. Satsen for håndværkerfradrag ved decideret håndværker arbejde i 2020 ligger på 12.000 kroner per år per person.
Du kan således trækker omkostninger op til 12.000 kroner fra i skat hvis de er brugt på arbejdsløn til håndværkere. Udgifter ved indkøb af materialer eller udstyr kan ikke trækkes fra. Der ud over skal du være opmærksom på at du skal benytte et firma som er moms registreret i Danmark hvis du vil kunne trække dine omkostninger fra i skat. Og så må arbejdet ikke på nogen måde være berettiget til andre former for økonomisk kompensation, for eksempel offentlig energi støtte.
Kan jeg trække rengøring fra i skat?
Efter 2020 reglerne for håndværkerfradrag kan du trække udgifterne til privat rengøring af din bolig fra i skat. Dette fradrag er betinget af at det firma eller den person som udfører rengøringen er fuldt skattepligtig i Danmark. For enkelt personer – for eksempel freelance rengøringsassistenter – gælder at de ikke nødvendigvis skal være moms registrerede, men være fyldt atten år inden indtægtsårets udløb.