Trænger dit trægulv til en kærlig hånd?

06 January 2021 Camilla Skøtt

Har dit trægulv set bedre dage, eller har du netop overtaget en bolig, hvor de tidligere ejere har været lidt lemfældige med vedligeholdelsen af gulvet? Så er en gulvafslibning måske lige noget for dig.

Om du leder efter en gulvafslibning i Herlev, Dragør, Kastrup eller et hvilket som helst andet sted i hovedstadsområdet, kan du med fordel sætte dig lidt ind i sagerne, inden du begynder at indhente tilbud. For hvad er en gulvafslibning egentlig, og er det overhovedet det, dit trægulv har brug for?

For at svare på det sidste spørgsmål først; vi ved jo ikke, hvad dit trægulv har brug for, men grundlæggende kan man sige, at hvis det er overfladiske skrammer og ønsket om en ny overfladebehandling, der trækker, så kan du sikkert godt nøjes med en gulvafslibning. Er det derimod malerpletter, limrester, ujævnheder eller gammel fernis, der er problemet, så rækker en gulvafslibning ikke – så har du brug for en gulvafhøvling.

Kan alle trægulve afhøvles?

De fleste former for trægulv kan klare en gulvafslibning eller to, men det er ikke alle, der kan klare en decideret afhøvling. Det skyldes, at en gulvafhøvling er en forholdsvis hård omgang, hvor der fjernes tre-fire millimeter af gulvets overflade, og det er faktisk kun massive gulve, der kan klare det.

Hvis du ikke er klar over, hvor tykke dine gulve er, kan du som regel finde ud af det ved at kigge omkring radiatorrørene eller ved at løfte et dørtrin af. Alternativt kan du kontakte et gulvfirma for at høre, om de kan komme og tage dit trægulv i åsyn og efterfølgende give et tilbud på istandsættelsen. Så er du også allerede i godt i gang med at finde ud af, om det overhovedet kan lade sig gøre at sætte gulvet i stand og ikke mindst undersøge, hvilke muligheder du har for efterbehandling.

More articles