Send din alkoholiserede pårørende i alkoholbehandling

05 January 2022 Astrid Pedersen

editorial

Drikker en af dine venner eller kolleger, eller måske et medlem af din familie, for meget efter din mening? Så bør du holde lidt ekstra øje med ham eller hende. Der kan nemlig være risiko for at vedkommende enten er på vej ud i, eller allerede har udviklet, et alkoholmisbrug.

Hvordan kan man se om en person er alkoholiker?

Det er selvfølgelig ikke altid lige til at gætte om en person har et misbrug af alkohol. De fleste misbrugere er rigtig gode til at skjule deres last – og det gælder også for alkoholikere.

Måske lægger du mærke til at den ellers mødestabile kollega har mere fravær end normalt – eller virker uoplagt og irritabel når han eller hun endelig møder op. Måske får din ven eller veninde lidt for meget inden for vesten hver gang i er i byen eller til fest, og bliver altid stangvissen inden for kort tid. Eller måske har du lagt mærke til at din kæreste eller ægtefælle altid lige skal have et ekstra glas vin eller en øl hver aften, selv om vedkommende lugtede af alkohol da han eller hun kom hjem.

image

I så tilfælde er det vigtigt at tage en snak med den person du har under mistanke for at have et misbrugs problem. Der er en chance for at vedkommende stadig har tilstrækkeligt med selverkendelse til at kunne – og ville – se sit problem i øjnene hvis misbruget ikke har stået på i forfærdelig lang tid. Det vil sige jo tidligere du konfronterer din ven, kollega eller kæreste, des bedre. Og ellers skal der tungere skyts i brug.

alkohol hjælp til din alkoholiserede pårørende

Hvis du har brug for hjælp til at overbevise den misbrugsramte person om at det nok er bedst at gå i behandling kan du altid kontakte Behandlingscenter Stien – læs mere på behandlingscenter-stien.dk

More articles