Sådan kan du få flotte gulve

28 September 2021 Steffen Hansen

editorial

Trægulve kan virkelig berige din bolig. Uanset om det er gammelt eller nyt, så kan det virkelig give et flot look til din bolig. Det er tidsløst og kan til enhver tid godt betale sig at investere i, hvis man går rundt med overvejelserne om at gøre det. Du kan læse i dette indlæg, hvordan du kan vedligeholde dit smukke trægulv med enkle løsninger, der ikke kræver meget.

1. Pas altid godt på det

Trægulve skal behandles med respekt. Hvis du gerne vil bevare dens smukke ydre, skal du også passe godt på det. Du kan bede dine gæster om at tage sine sko eller stiletter af, så du ikke får mærker i gulvet. Det kan for nogen godt være irriterende, men det er i sidste ende dit gulv og dine udgifter, der er på spil. Du kan købe billige hjemmesko til at have til dine gæster, så de ikke fryser fødderne. Mærker i gulvet kan også godt fjernes med en god gulvvask med brun sæbe. Så udligner mærkerne sig også og det kommer til at se nogenlunde normalt ud igen. 

2. Få dem afhøvlet

Du kan bestille tid til at få høvlet dine gulve, hvis de skulle have slid eller andre mærker på sig, som ødelægger det overordnet look. Det er en kompleks operation, som kræver professionelle til at udføre. Du kan søge efter gulvafhøvling i Haslev eller den by, som du bor i til at klare jobbet for dig. Du vil få smukke gulve igen, der har bedre slidstyrke og som kan holde i mange år frem. Husk dog på, at det er kun trægulve, der kan klare afhøvling. 

3. Behandlinger

Udover afhøvlinger kan du også give dine gulve behandlinger, i form af olie. Så vil du få gulve, der ligner, at de er nye og kan stå imod diverse ting. Du skal blot huske på, at du skal give dine gulve tid til at tørre. Ellers kan du efterlade grimme mærker og du skal derefter i gang med olie behandling igen. Du kan også finde professionelle, der kan lakere dit gulv, så du undgår at lave fejl. 

More articles