Når håndtering af farligt affald ender til gavn

26 June 2021 Anders Lundtang Hansen
image

editorial

Det er til gavn for mange firmaer, når man har nogle instanser til at tage sig af håndtering af farligt affald, og som regel er man så bare glad herefter, at man er sluppet af med det, så det blev gjort økonomisk og efter lovens beskrivelser.

Dette firmaer interesserer sig måske ikke så meget for, hvad der så sker med affaldet efterfølgende, men hvis man gerne vil vise en grøn profil, så er det måske med at udvise interesse for dette og vælge en virksomhed til at tage sig af det, som indtænker miljø, bæredygtighed og korrekt mærkning.

For mange firmaer har det nemlig meget at sige, om kunderne vælger en, om man har en grøn profil eller ej; og hvis man så ikke kan undgå at producere farligt affald, så betyder det endnu mere, at man kan vise omtanke for, hvad der sker med det udover, at man gør det korrekt.

Det farlige affald bliver (måske) genbrugt

For selvom der er tale om farligt affald, så kan man jo omdanne det, så det ikke længere er farligt, men måske bare affald.

Dernæst kan man sortere og adskille det, så man eventuelt kan genanvende noget af affaldet til noget brugbart senere.

Man kan om muligt også omforme det, så det kan blive til noget helt andet praktisk, der kan bruges igen i en anden sammenhæng.

Er man virkelig heldig, så kan man faktisk få gjort affaldet til noget, som der er til gavn for naturen.

Som man siger: Den enes skrald er den andens guld.

Foruden at det er moderne at genanvende produkter og tænke på miljøet, så er det også fornuftigt for firmaer at vise, at man tænker på naturen i det bredeste mulige omfang, så man ikke er med til at forurene på nogen måde.

Det bedste er faktisk, hvis det affald kan bruges produktivt igen i en anden henseende.

More articles