Når en alkoholbehandling kan komme på tale efter mange år

07 January 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Du har gennem en årrække være afholdsmand og ikke drukket noget, og selv hvis der har været små uheld, hvis du uforvarende har drukket noget, hvor der var alkohol i, så er det ikke gået galt.

Du kan faktisk fejre flere årtier med at være ædru alkoholiker, men du kan lidt efterhånden ikke lide det prædikat, at du er tørlagt alkoholiker, for det er ikke noget, som du forbinder dig med længere. Det hører fortiden til.

Dog har du respekt for det, for du ved godt, at det er en del af din historie og en arv, som du må bære med dig gennem livet, om de nærmeste ved, at du har været nede ad den negative sti eller ej.

Du har fået børn, nye kollegaer, naboer og en anderledes vennekreds, som der ikke kender til din fortid, så du mener faktisk, at du er inde i et helt nyt liv, som behandlere sagde, man så frem til.

image

Du føler dig helt helbredt, så det nye liv kan vel også godt indeholde alkohol.

En alkoholbehandling kan altid komme på tale

Der er her, vi må henvise igen til, at man altid resten af livet vil være en ædru alkoholiker, for selvom du er blevet visere på livet og har fået mere erfaring, så er det en dæmon, som der gemmer sig i dig og er parat til at springe frem, når du træder ved siden af.

Det er en latent sygdom, der altid vil være der, men man kan leve et godt liv med den, så længe man ikke prikker til den.

Så selv hvis det skulle ske, så kan en alkoholbehandling godt komme på tale igen.

Den er måske anderledes end sidst, og det er måske ikke lige så omfangsrigt, men årsagen er den samme, og det må man acceptere.

Derfor er det bedste helt at holde sig fra alkohol.

More articles