Lav en god højde på dine døre

10 November 2021 Anders Lundtang Hansen

Hvis du nogensinde har besøgt en ældre bondegård, så vil du bemærke, at man lige skal holde øje med, at man ikke rammer hovedet mod loftet, og når man går gennem en døråbning, så kan man sagtens ende med at støde hovedet mod den øvre dørkarm.

Det er virkelig et bevis på, at mennesker var lavere dengang, og siden husene har sat sig gennem mange år, er de også blevet skæve, men man får næsten en opfattelse af, at de måske var dværge dengang.

Men man havde nok ikke råd eller materialer nok til at bygge huse særligt høje, så man måtte nøjes med lige det mest nødvendige, selvom det så måske betød, at man endte med at blive krumrygget.

Sådan behøver det heldigvis ikke at være i dag, når man bygger et nyt hus, men hvis man ejer et ældre hus, som der har lave døråbninger, så kan man udskifte disse, så man får nogle døre, der er højere – og de kan sagtens passe i stilen til de gamle huse.

image

Høje døre gør det lettere at komme igennem

Selvom det kan virke til gene at skulle bukke sig, hver gang man skal gennem en døråbning, så skal man bare tænke på, at når man med tiden vænner sig til at gå lidt foroverbøjet, så sætter det sig i kroppen, og det kan blive et problem i længden.

Så hvis man føler, at man bukker sig, når man skal gennem en døråbning, så må man hellere udskifte disse; og hvis man oplever dette, når man flytter ind et nyt sted, så skal man også overveje dette.

Med tiden får man måske nogle børn, som der bliver godt høje, hvor døråbningerne passede til forældrene, men det samme gør sig ikke gældende for afkommet; så må man overveje at indsætte nogle andre døre, som der er højere.

More articles