Låseservice er nok mere, end du tror

21 July 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

De fleste forbinder nok låseservice med en låsesmed eller en forretning, der yder nye typer for låse til både private og firmaer, og her kan man få mange flere typer af varer og servicer med i kurven, end hvad man måske havde forestillet sig til at starte med.

Men det er sådan set også meget andet ude i det virkelige liv, der ikke behøver at have noget at gøre med handel på nogen form.

Lad os sige, at der er tale om låseservice i Maribo, uden det beror på køb og salg af nogen art.

Hvis vi skal strække betydningen helt ud, så er det jo sådan noget simpelt som, at du skal på ferie og så får nogle naboer eller andre, der let kan komme til ens bolig, til at tjekke den i ny og næ.

Her får vedkommende ofte overrakt en nøgle, så man kan låse sig ind i hjemmet, hvilket kan være for, at man skal vande planter, fodre kæledyr eller aflevere posten for beboerne, mens de ikke er hjemme.

Det er jo også en låseservice i Maribo.

Opgaven kan jo også være, at man gerne vil have nogen til at hente posten alene for en, fordi man ikke selv kan gøre dette, hvorfor vedkommende hjælper har en reservenøgle permanent til at hente posten med eller måske hente udstyr i et aflåst skur, i en båd med lås på eller andet, som man ikke lige selv kan overskue lige nu eller generelt.

Det er jo en tjeneste, der bliver ydet for en med de låse her.

Årsagen kan også være, at man ganske enkelt giver en reservenøgle til nogle i nabolaget, så de lige kan kigge ind, hvis de har mistanke om, at man er blevet udsat for hjemmeoverfald, eller man er faldet om syg, men man havde låst døren forud.

More articles