Kom nemt og hurtigt til røntgenundersøgelse

24 August 2019 Emilie Jacobsen

editorial

Skal du have undersøgt en skade, hvor det er længere tid siden, at den er sket, kan det tage noget tid, før du kan komme til røntgenundersøgelse, da det langt fra er altid, at du kan komme det akut. Det kan være irriterende for dig, at du ikke kan i gang med behandlingen, når du nu har taget dig sammen til at komme til lægen. 

Der findes dog nogle klinikker, hvor du har mulighed for hurtigere at komme til en røntgenundersøgelse end hos andre. En af dem er Røntgenklinikken Nørrevold. Den ligger i hjertet af København, og det vil derfor være nemt for dig at komme dertil, også selvom du ikke bor i København. Derfor er den også værd for dig at vælge, selvom du bor lidt længere væk. 

På klinikken kan de udføre en lang række forskellige former for undersøgelser. Det er røntgen af stort set hele kroppen for eksempel brystet, bihulerne, halshvirvlerne, bækkenet og knæene. Derudover kan de også udføre ultralydsskanninger og mammografier.

Ultralydsscanninger er ikke kun noget, der bliver udført på gravide. Det er også noget, som du kan få udført på halsen, brystet, testiklerne og en række andre områder for for eksempel at se efter svulster. 

Mammografien er en undersøgelse af brystvævet, hvor der bliver undersøgt, om der er tegn på kræft. På Røntgenklinikken Nørrevold bliver undersøgelse fyldt op af en lægeundersøgelse og en ultralydsundersøgelse. 

I nogle tilfælde er det nødvendigt for dig at forberede dig til undersøgelsen. Det gælder særligt, hvis du skal have foretaget en ultralydsscaning af leveren, galdevejene og blæren. Skal du have undersøgt leveren og galdevejene, må du ikke spise noget i op til fire timer før undersøgelsen, da det gør, at galdeblæren er fyldt. Hvis du skal have undersøgt urinblæren, må du ikke gå på toilettet op til undersøgelsen, da blæren skal være fuld. 

More articles