Kan jeg få håndværkerfradrag?

25 November 2020 Astrid Pedersen

editorial

Det korte svar på spørgsmålet stillet i artiklens overskrift er ja – det er muligt for dig som privat person at opnå håndværkerfradrag. Det kræver blot at du har betjent dig af en ydelse som gør dig berettiget hertil.

Hvilke ydelser kan man trække fra i skat?

I 2020 er håndværkerfradraget delt op i to, nemlig det deciderede håndværkerfradrag og så det såkaldte service fradrag. Håndværkerfradraget dækker over skattemæssig refusion af ydelser som vedrører fra reparation og vedligeholdelse eller renovering af din ejerbolig. Her kan du trække udgifter på op til 12.000 kroner fra i skat per år.

Service fradraget er aktuelt når du ønsker at trække udgifter til rengøring af din bolig eller pasning af dine børn fra i skat. Til disse formål kan du trække op til 6.000 kroner fra per år. Det betyder altså at du med håndværkerfradrag kan spare penge på såvel aflønning af håndværkere som honorar til en rengøringshjælp eller en babysitter.

Der er dog visse krav som skal overholdes førend du kan trække disse beløb fra. Benytter du dig af et håndværker firma i forbindelse med renovering eller istandsættelse, og ønsker du at gøre brug af håndværkerfradraget, skal du sikre dig at firmaet har et cvr nummer og dermed er moms registreret i Danmark.

Du skal gemme alle kvitteringer for udført arbejde – bemærk, at du ikke kan trække udgifter i forbindelse med indkøb af udstyr eller materialer fra i skat. Og du skal sørge for at udføre betalingen ved hjælp af betalings kort, bank overførsel eller Mobile Pay – ikke med kontanter – således at den kan dokumenteres.

Træk rengøring og pasning af dine børn fra i skat

Bor du i lejebolig kan du stadig have glæde af service fradraget i forbindelse med børnepasning eller rengøring. Personen som udfører dette arbejde skal blot være fyldt 18 år og fuldt skattepligtig i Danmark. Læs mere om håndværkerfradrag på husblog.dk

More articles