Hvordan slår jeg bedst min græsplæne?

26 November 2020 Maya Hindsberg
image

editorial

Det at have en have er for de fleste et sted, hvor man slapper, nyder vejret, griller og hygger med familie og venner. Det er dog nødvendigt at holde den vedlige, hvis det skal være rart at være der, og det kan godt tage både tid og kræfter eller penge. Du kan nemlig investere dig ud af den fysiske del, enten fordi du ikke gider det, eller ikke kan. Læs evt. mere om måder at komme ud af det fysisk hårde arbejde på https://husblog.dk/havetraktor-eller-robotplaeneklipper-hvilken-skal-jeg-vaelge/

 

Der er mange løsninger

Der er rigtig mange løsninger på markedet, når det kommer til at vedligeholde din græsplæne. Først skal det dog nævnes, at arbejdet bliver gjort lettere af, at græsset bliver klippet jævnligt. Gerne 1-2 gange om ugen, da det vil kræve færre kræfter fra maskinerne at holde plænen luftig og sund.

Det er dog langt fra alle, der er store fans af at skulle slå græs eller lave havearbejde, og det kan også blive noget omsonst, hvis man har en kæmpe have. Heldigvis for dem, der har råd, er der en løsning i robotplæneklipperen. Her skal man tit bare indstille den efter behov, og så vil de selv klippe plænerne og vende tilbage til deres lade station. De kan dog risikere, at sætte sig fast i huller, og kanterne bliver heler ikke altid lige pæne.

Havetraktoren

Hvis du har en stor have, og ikke har noget imod at bruge tiden, kan en havetraktor være en god måde at løse plæneklipningen. Det er egentlig bare en avanceret model af en selvkørende plæneklipper. 

Der findes to forskellige modeller. En hvor skærene sidder under traktoren, og en model hvor skærene sidder foran. Problemet med den, hvor skærene sidder under, er, at det kan sætte sig fast og ikke rejser sig, efter man har kørt over det, og klipningen kan derfor blive ujævn. Det kan derfor godt betale sig at investere i en med frontklipper.

More articles