Hvad er en prinsessering

20 May 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Ordet prinsessering dufter ret meget af romantisk og kærlighed og det er også det der ligger til grund for navnet. En prinsessering er en enkel guldring med en diamant eller en brilliant i og den bruges ofte som forlovelsesring eller til at fri med. Den kan også bruges til at markere en speciel anledning. F.eks. en fødselsdag. 

Tanken bag en prinsessering er, at man på et senere tidspunkt kan udskifte stenen til en der enten er større eller i en bedre kvalitet, hvis man ønsker det.

Diamantens romantiske og blodige historie

Få ædelstene er omgivet med så meget mystik, romantisk og blod som diamanten. Ædelstene har gennem årtusinder været brugt til at flytte store formuer. Enten i dybeste hemmelighed eller blot fordi det har været mest praktisk. Det har også især gjort sig gældende i krigstider, hvor mennesker har haft brug for at flygte.

På den romantiske side hvem kender ikke historien om skuespilleren Richard Burton der købte den kendte Hopediamant på hele 65 carat til sin hustru, den smukke og kendte skuespillerinde Elisabeth Taylor. Richard Burton betalte over 1 mio. dollars for stenen. En uhørt sum for en privatperson tilbage i 1969. Samtidig købte han den lige for næsen af det kendte juvelerfirma Cartier. 

I dag hentes det fleste diamanter op fra store miner i Afrika, verdens ældste kontinent. Det til trods for at det er forbudt at købe og handle med diamanter der kommer fra de områder hvor der er konflikter eller krige. Det skyldes at de forskellige sider bruger diamanter til at betale for krigen. Diamanter der kommer fra de områder kaldes Bloddiamanter. Hollywood har lavet en fantastisk barsk film om emnet med Leonardo DiCaprio i en af hovedrollerne.

De fleste tror at diamanter er hvide og det er også de mest almindelige, men der findes diamanter i stort set alle farver. De farvede er så sjældne, at der kun findes ganske få af dem.

More articles