Gulvet bliver som nyt med slibning af gulv

25 October 2017 Astrid Pedersen

editorial

Ligner dit gulv noget, der hører hjemme i et dødsbo – så fortvivl ej! Slidte og trætte gulve kan få helt nyt liv med den rette behandling – det være sig enten en gulvafhøvling eller en gulvslibning, efterfult af en efterbehandling, som forberede gulvet til dagligt slid uden at det tager skade af det. En sådan efterbehandling kan for eksempel bestå i en ludbehandling, en behandling med sæbe, en oliering eller måske en heldækkende behandling med lak eller maling, alt efter dit temperament og smag samt gulvets beskaffenhed.

Kan jeg selv stå for slibning af gulv?

Det korte svar er ja, det kan du godt – men det kan sjældent betale sig selv at slibe sit gulv, medmindre man har prøvet det mange gange før, og er 100% klar over, hvad man laver. Det bedste og mest jævne resultat fås nu engang, når du vælger at benytte dig af en fagmand. En professionel gulvafsliber vil kende alle vanskelighederne ved slibning af gulv, og vil have meget bedre forudsætninger for at opnå et smukt resultat.

Hvilken type efterbehandling skal jeg vælge ved slibning af gulv?

Efterbehandling er en nødvendighed, når gulvet er blevet slebet, hvis du ønsker at bevare det smukt i så mange år som muligt. Ud fra din livssituation og gulvets generelle sundhedstilstand vil en fagmand hurtigt kunne vurdere, hvilken type efterbehandling, der er ideel til dit gulv, og rådgive dig her ud fra. Hvis du for eksempel har små børn og dyr samt en krævende hverdag, hvor du måske ikke lige får tid til at behandle gulvet en gang om ugen, bør du vælge en behandling, som ikke er så plejekrævende. Og visse typer træ egner sig ikke til behandlinger som for eksempel ludbehandling.

Få fagmandens bedste råd til – og evt. et uforpligtende tilbud på – slibning af gulv på gulvkanonen.dk.

 

More articles