Få den bedste behandling hos din lokale tandlæge

16 October 2019 Astrid Pedersen

editorial

Siden vi var små, og havde skema lagte besøg hos skoletandplejeren et par gange i løbet af skoleåret, har vi fået indprentet, at vi skal passe godt på det blivende tandsæt. Selv om du tilhører ”Nul huller” generationen, og har måttet udholde fluor skylninger flere gange om måneden, er der ingen garanti for, at dit blivende tandsæt holder sig flot og fejlfrit hele livet.

Derfor er det vigtigt, at du følger lærerens, din mors og skoletandplejerens råd, og besøger din tandlæge med jævne mellemrum gennem hele dit voksenliv. Sammen med en god mundhygiejne og hyppig tandbørstning, er tandlæge besøget dit bedste middel mod diverse sygdomme i tænder og tandkød.

Jeg har ikke råd til at gå til tandlæge

Mange mennesker trækker økonomi kortet, når det handler om hvorfor de udebliver fra tandlæge besøg. Men har du råd til at springe tandrensning og eftersyn over? Hvis du ikke kommer af sted, risikerer du at udvikle dårligdomme, som hurtigt kan blive endnu dyrere for dig. Når først tænder eller tandkød begynder at bløde eller gøre ondt, er skaden sket – og du står måske over for en rodbehandling eller en udtrækning af tænder, som så skal erstattes med et implantat. Og det er i hvert fald ikke billigt.

Jeg har tandlægeskræk

Har du haft uheldige oplevelser med en tandlæge i din barndom, kan du have udviklet tandlægeskræk. Dette er en ganske reel lidelse – men du bør ikke lade din angst afholde dig fra at gå til tandlægen, og dermed bevare dit tandsæt sundt, intakt og funktionsdygtigt. De fleste tandlæger kender til fænomenet tandlægeskræk, og er opmærksomme på at sætte ekstra tid af til at give dig en behandling, hvor du selv kan styre tempoet.

Hos Tandlægerne på Stjernepladsen finder du dygtige tandlæger og tandplejere, som har mange års erfaring med behandling af mange typer patienter. Find din tandlæge i århus på stjerneklinik.dk

More articles