En alkoholbehandling kræver et totalt stop!

08 January 2022 Anders Lundtang Hansen
image

editorial

Det giver sig selv, at hvis man underlagt en alkohol behandling, så skal man på ingen måde drikke.

Derfor ser man mange mennesker, der forsøger at få tiden til at gå med andre ting, hvis de er på et behandlingshjem, mens noget eller hele behandlingen finder sted, hvor de dyrker sport, snakker eller måske ryger mange smøger.

Det sidste er trods alt bedre end at ødelægge ens liv med alkohol, for man kan altid stoppe med at ryge igen.

Men om man så kommer hjem i korte besøg, man får besøg, eller man er mange år efter den (seneste) behandling mod alkohol, så skal man aldrig lade sig friste til at tage så meget af en slurk med alkohol i, selvom procentdelen er lav.

Det kan være svært i et land, hvor vi er så inficeret af alkohol og altid har været det, og det kræver tilvænning at skulle vænne sig til fester, hygge og sociale sammenkomster uden alkohol.

image

En alkoholbehandling skal være uden alkohol – altid!

Men det kan lade sig gøre med tiden, og hvis man ikke føler for det, så holder man sig bare væk fra den slags arrangementer.

Ens nærmeste må kunne forstå det, ellers er det en dårlig omgangskreds, man er; det er ofte en del af ens behandling, at man fjerner de dårlige elementer fra ens verden, for man skal redde sig selv, før man kan redde andre.

Så selv hvis man bliver lidt fristet, så skal man huske, at selvom den ene dråbe alkohol ikke er det, som der sænker skibet, så er det antændelsen til et bål, som man kan få svært ved at slukke for ikke at sige umuligt kan.

Derfor er det bedre at tage fat i de værktøjer, som man har fået gennem behandlingen, når fristen melder sig, så man aldrig kommer til at drikke alkohol igen.

More articles