Det skal du overveje, når du køber nye vinduer

26 October 2021 Emilie Jacobsen

Der er mange forskellige valg, du skal træffe, når du skal have nye vinduer. Derfor er det en god ide for dig, at du gennemgår dem alle, så du er sikker på, at du får truffet det rette valg. Her kommer vi ind på en række af de ting, som du skal tænke over. Vi er blevet inspireret til artiklen af klarvinduer.dk. Det er en stor webshop, hvor du kan finde en række forskellige former for vinduer i en høj kvalitet. 

Først og fremmest er det en god ide, at du overvejer, hvad der er vigtigst for dig. Designet eller funktionen? Hvis det er designet, bør du derefter se på, hvilke vinduer der vil passe bedst til din bolig. Har du en ældre bolig, kan du for eksempel vælge sidehængte vinduer, dannebrogsvinduer eller bondehusvinduer. Har du en mere moderne bolig, kan du for eksempel vælge fastkarmsvinduer, kombinationsvinduer eller topstyrede vinduer. 

Funktion og design går hånd i hånd 

Er funktionen det vigtigste for dig, kan du for eksempel starte med at tage stilling til, om du vil have tolags- eller trelagsglas i dine vinduer, og om du vil have en karm i træ eller træ/alu. Tolagsglas er tyndere end trelagsglas. Du får derfor en bolig, der er bedre isoleret med trelagsglas. Det bliver snart et krav, at der bliver brugt trelagsglas i boliger. Men er det for eksempel vinduer til et skur eller en garage, kan du jo sagtens have tolagsglas. 

Træ og træ/alu er både et spørgsmål om smag og et spørgsmål om, hvor meget du vil vedligeholde. Træ/alu er nemlig stort set vedligeholdelsesfrit, hvorimod du skal regne med at male træ en gang om året. Det vil altså være langt nemmere for dig, hvis du vælger træ/alu, da det giver dig mindre arbejde. 

Læs mere på https://klarvinduer.dk/vinduer/sidehaengte-vinduer 

More articles