Lej en gulvsliber og få smukke gyldne trægulve

03 april 2021 Lotte Hindsberg

Er du den heldige ejer af en bolig som har trægulve, ved du også at de på et tidspunkt skal afslibes, hvis de forsat skal se smukke, lys og gyldne ud. Det kan enten gøres inden du flytter ind og det anbefales, da det er meget nemmere, når der ikke er møbler og andet i boligen. Du slipper også for at skulle afdække alt, så det ikke bliver ødelagt af støvet fra slibemaskinen.

Alternativet er at du flytter rundt på dine møbler og tager et rum af gangen. Det er selvfølgelig noget mere besværligt, men stadigvæk det værd, for din bolig bliver meget smukkere, når gulvene er smukke og levende, end hvis de ser grå og matte ud.

Du kan selv leje en gulvsliber eller også kan du vælge at få et firma til at slibe dine trægulve. Du skal forvente at du skal bruge 1-2 dage til hvert rum, alt efter hvor stort det er.

Forberedelse og efterbehandling

Ved siden af selve gulvafslibningen er det også vigtigt at der bliver lavet et godt forarbejde inden. Gulvene skal vaskes og rengøres og eventuelt gamle rester af lim og spartelmasse skal fjernes. Er der løse søm skal de bankes ned så de er 2-3 mm under trægulvet. Det forhindre sømmene at ødelægge sandpapiret. Du får samtidig også fastgjort evt. løse planker. Du vil blive takket af det af underboen, der kan høre når du går på de løse planker.

Når gulvene er slebet er det vigtigt at de får den nødvendige efterbehandling da det nøgne træ virker som en magnet på pletter, der efterfølgende kan være svære at få af. For ikke at sige umuligt. Et trægulv skal som udgangspunkt have mindst 3 gange med enten lud, sæbe eller lak og det skal nå at trænge ind i træet og tørre i mellem hver behandling.

Flere Nyheder