Der er en lang række lande uden for Europa, hvor du har brug for at blive vaccineret yderligere, inden du tager af sted. Det er derfor vigtigt, at du undersøger, hvilke vaccinationer du har brug for. Det kan du blandt andet gøre på hjemmesiden rejseråd.dk. Det er en stor hjemmeside, der giver inspiration og information om rejser

Hvis du skal til Sydøstasien, for eksempel Thailand eller Vietnam, er det vigtigt, at du får de vaccinationer, du har brug for, inden du tager af sted. Der findes nemlig mange sygdomme derude, som vi ikke har herhjemme i Danmark. På rejseråd.dk kan du klikke dig ind på det land, du skal til, og se, hvilke vaccinationer der er påkrævede i det land. 

I Thailand skelner man mellem turistområderne som hovedstaden Bangkok, Phuket og Koh Samui. Hvis du skal til de områder, vil du typisk ikke have brug for lige så mange vaccinationer. Hvis du rejser uden for turistområderne til områder i det nordlige eller østlige Thailand, kan det kræve, at du skal have nogle flere vaccinationer. 

Der er kun en side for Vietnam. Her er der også en række sygdomme, som det er vigtigt at beskytte sig imod. Det er for eksempel Hepatitis A og B, Japansk Hjernehindbetændelse og Tyfus. Det er sygdomme, der er meget ubehagelige, hvis du får dem, men som du nemt kan undgå ved at blive vaccineret. 

Hvis du skal besøge flere lande i et område, er det selvfølgelig vigtigt, at du undersøger for alle landene, hvilke vaccinationer du har brug for. Det kan være, at du skal have en vaccination til et land, som du måske ikke skal have i et andet. Hvis du skal rejse rundt i Sydøstasien og besøge både Thailand, Cambodia, Vietnam, Laos og måske også nogle af de omkringliggende lande, er det vigtigt, at du tjekker alle landene, da der kan være forskel på kravet til vaccinationer. 

Det er gjort meget nemt for dig at finde ud af, hvilke vaccinationer du skal have, når du kigger på rejseråd.dk. Du kan som sagt klikke dig ind på de forskellige lande og se. Derefter kan du også klikke dig ind på de forskellige sygdomme og læse mere om dem. Det er altså en god mulighed for dig for at blive klogere på, hvilke sygdomme du beskytter dig imod, når du rejser. 

For mange af vaccinationerne gælder, at de holder i mange år fremover. Nogle af dem holder resten af dit liv.