Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Er du på udkig efter en ny sælger til din virksomhed? Det er ikke en let opgave at gennemgå en rekrutteringsproces. Rekruttering er en opgave, der er tidskrævende. Ledige pladser blandt virksomhedens medarbejde kombineret med vedvarende krav til virksomhedens produktion kan resultere i, at man tager forhastede valg og ansætter den forkerte kandidat til jobbet. Og dette koster dyrt – i tidsspilde, mistede lønninger m.m. Det anslås, at en fejlrekruttering kan koste helt op til 500.000 kr.  Man kan imidlertid få et rekrutteringsbureau til at varetage rekrutteringsopgaven. Et rekrutteringsbureau tilbyder som regel et forløb, der er skræddersyet til den enkelte virksomhed, og hjælper dig med at finde en medarbejder, der matcher virksomheden. En fejlrekruttering er både ærgerlig for den ansatte og virksomheden – og det kan derfor være en idé at imødegå et uheldigt mismatch gennem et rekrutteringsbureau.

En langvarig løsning

Én ting er rekrutteringsprocessen, en anden ting er at få den nye medarbejder ind på arbejdspladsen på bedst mulig vis. Der er mange nyansatte (faktisk 20%), der forlader deres nye job indenfor 45 dage, og det er derfor helt centralt, at man får den nyansatte godt fra start – vedkommende skal føle, at han eller hun bidrager med noget, og oplæringen skal påbegyndes fra den første dag. Mange virksomheden har imidlertid ikke sat penge af til denne onboarding, og mange oplever ikke at have ressourcerne til at introducere den nyansatte til virksomheden på en god måde. Det kan imidlertid være omkostningsfuldt ikke at gennemgå et godt opstartsforløb. Et rekrutteringsbureau kan imidlertid også hjælpe dig med onboarding forløb, hvis dette ønskes. Dette forløb skal selvølgelig skræddersys til den enkelte virksomhed og den nye medarbejder.

Hjælp til at træffe det rette valg

Igennem et rekrutteringsbureau er det også muligt at få en 2’nd opinion, hvis du selv har kandidater for øje, men har brug for hjælp til at bedømme disse. Adfærdsanalyser, interviews m.m. kan være en del af et vellykket forløb.