Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Hvis du har børn med din ægtefælle, vil vedkommende altid komme til at være i dit liv, lige meget om I er gift eller ej. Har I små børn, vil I være nødt til at samarbejde om dem, indtil de flytter hjemmefra. Har I voksne børn, behøver I ikke at have lige så meget med hinanden at gøre, men vil stadig møde hinanden til fælles familiefester. Det er derfor en god ide, at I arbejder på at blive venner efter skilsmissen, så I kan få det bedst mulige samarbejde i forhold til jeres børn. 

Hvis I ikke har en ægtepagt, er det en god ide, at I får en. En ægtepagt kan nemlig være en stor hjælp i forhold til at gå fra ægtefæller til venner. Med en ægtepagt tager I stilling til jeres penge og værdier, mens I er gift. Det er ofte meget nemmere at komme til enighed der, frem for når I ligger i skilsmisse og primært tænker på jer selv. Noget af det, der virkelig kan skabe splid ved en skilsmisse er penge. Hvis I ikke bliver uvenner over pengene, vil I meget hurtigere kunne blive gode venner efter skilsmissen.

Et godt firma at henvende sig til, hvis I gerne vil have en god ægtepagt, der ikke koster alverden, er Hviid Advokater. De har afdelinger i hele landet og har derfor på landsplan hjulpet rigtig mange par med at komme frem til den bedste fordeling af deres værdier. Når I mødes med dem, kan de altid forklare jer, hvad der vil være det mest hensigtsmæssige for jer. Der findes nemlig ikke en standard for ægtepagter. Det kommer helt an på det enkelte par og deres økonomiske situation.

Når I laver en ægtepagt, skal I tage stilling til, hvad I ejer sammen, og hvad der er jeres hver især. Hvis I ejer et hus sammen, vil I selvfølgelig skulle dele det, som et salg indbringer. Hvis I mister penge på det, vil I også skulle dele den ligeligt. Det kan dog også være, at den ene af jer har nogle værdier, som kun er deres. Det kan være et sommerhus, som er gået i arv gennem flere generationer. Der kan det være, at man ikke har lyst til at skulle det med sin ægtefælle. Det samme kan være tilfældet, hvis man har en privat pensionsopsparing. Der kan det knuse en del af ens drømme, hvis man pludselig skal betale halvdelen til sin ægtefælle.