Uanset om du skal købe en et-værelses lejlighed til din datter, et nyt hus, en kolonihave eller en hvilken som helst anden form for bolig, så har du mange penge på spil – og summer i den størrelsesorden er ikke at spøge med.

Når du handler bolig, bør du derfor altid opsøge en boligadvokat, så du kan få uvildig og professionel rådgivning. Ejendomsmægleren handler på vegne af sælger, og du er ikke ligestillet i handlen, medmindre du også har en rådgiver ved din side.

Du kan ikke nøjes med hjælp til skødet

En stor del af befolkningen er af den opfattelse, at det kun er skødet, der er nødvendigt at have en advokat med ind over. Men denne del er faktisk den mindste i en bolighandel, hvorimod det vigtigste er en god og professionel rådgivning inden købet foretages.

En boligadvokat gennemgår alle dokumenter vedrørende handlen, undersøger servitutter på ejendommen og forhold i lokalplanen, der skal overholdes ved eventuel renovering, og alt hvad der ellers måtte vedrøre boligen og dit efterfølgende liv i dit nye hjem. Han eller hun er dækket af en lovpligtig ansvarsforsikring, så skulle advokaten mod forventning overse en servitut eller andet, der resulterer i et økonomisk tab for dig, så er det denne forsikring, der dækker.

Få overblik over dit boligkøb

Antager du en boligadvokat til at bistå dig i handlen, vil du hele tiden have overblik over faldgruber og forhold ved ejendommen, der kan have betydning for prisen. Vælger du endvidere en boligadvokat udelukkende med speciale i bolighandel og med kendskab til dit lokalområde, så får du en rådgiver, der kender til boligmarkedet og ved, hvordan du får det bedst mulige ud af dit køb.

Der er store mængder af papirer og oplysninger, du skal tage stilling til ved et boligkøb. Det kan blandt andet være tilstandsrapporten, som kan være svær at gennemskue, hvis du ikke har erfaring med netop dette. Det kan også være, at der skal tegnes en ejerskifteforsikring, og her kan advokaten hjælpe dig med at forstå, hvad en sådan forsikring dækker, og hvorfor den er god at have. Måske er der lokalplaner eller servitutter for området eller den givne matrikel, og det kan have betydning for dit køb. Alt dette og meget mere kan boligadvokaten skabe overblik over, og ikke mindst forklare dig på en måde, så det er til at forstå – også selvom du ikke tidligere har købt bolig.

Konklusionen er tydeligt: går du med boligtanker, så kontakt en boligadvokat, så du kan komme trygt i hus.